3 tipy na destinace, kde prožijete toho nejlepšího silvestra

Pohodové Kapverdy

Novoroční přípitek na pláži pod palmami za zvuku šumějících vln si můžete dopřát na ostrově Sal, který je součástí kapverdského souostroví. „Sal je ideální destinací pro milovníky pohody, slunce, vodních sportů a nočního života. V prosinci a lednu tady panují teploty kolem 25 až 29 °C. Atraktivní je nejen cena, která je oproti jiným exotickým zemím typu Dominikánská republika, o dost nižší, ale i vzdálenost. Týdenní pobyt na ostrově Sal pořídíte už od 13 990 Kč na osobu a přímým letem z Prahy se sem dostanete už za 7 hodin,“ říká tisková mluvčí CK Blue Style Ilona Topolová.

​​Turistickým centrem ostrova Sal je městečko Santa Maria s řadou obchůdků se suvenýry, kavárnami, bary a restauracemi, kde si vybere a pochutná i náročný gurmán. Dominantou kapverdské kuchyně jsou mořské ryby a plody. „Z tuňáka tady připravují výborný tatarák.  Doporučuji také národní pokrm cachupa, což je obdoba našeho guláše. Zapít ho můžete oblíbeným pivem Strela, které chutí připomíná náš ležák, nebo silným rumem z cukrové třtiny nazývaný grogue,“ popisuje chutě ostrova Ilona Topolová.

Na Salu ale můžete navštívit i zajímavá místa, jako je solný důl s jezerem Salinas nebo Žraločí zátoka, kde se prohání žraloci citrónoví.

Luxusní Spojené arabské emiráty

Silvestrovské a novoroční oslavy ve Spojených arabských emirátech si zamiluje snad každý. Tak jako vše, i konec a začátek roku jsou zde opředeny luxusem a velkolepostí. V neznámějším emirátu Dubaji lze spatřit jeden z největších ohňostrojů světa plný barev a tvarů. Navíc tu panuje příjemných 26 °C. To ovšem neznamená, že si během své exotické dovolené nemůžete užít i sníh! Stačí totiž navštívit Ski Dubai a využít nabídky různorodých zimních aktivit.

​A jak si pobyt v Dubaji užít bez toho, aniž byste finančně vykrváceli? „I když je pravda, že zdejší hotelové resorty mají obvykle čtyři až pět hvězdiček, skvělé ubytování poskytují i tříhvězdičkové hotely jako je například Citymax Bur Dubai. Ten se nachází přímo v centru Dubaje, ve čtvrti Bur Dubai.  Na pláž vzdálenou jen 8 km od hotelu, vás zdarma doveze hotelový minibus, který jezdí několikrát denně,“ doporučuje Ilona Topolová z CK Blue Style.

Prosluněný Egypt

V Egyptě si můžete zimní svátky užít v pohodlí na vyhřátém písku. Stačí se jen ponořit pod hladinu Rudého moře a díky pestrobarevnému vodnímu světu máte postaráno o nezapomenutelný zážitek. Země faraónů láká také na historické památky, volný čas můžete strávit obdivováním velkolepých pyramid v Gíze, chrámového komplexu v Luxoru či slavného pohřebiště – Údolí králů.

​Oslavu silvestra si můžete užít v pohodlí hotelového resortu, kde na vás bude čekat slavnostní večeře a zábavný program. „Pokud chcete nový rok skutečně přivítat v Egyptě, neváhejte, termíny mizí bleskovou rychlostí. Zbývá už jen pár volných míst,“ dodává Ilona Topolová z CK Blue Style.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.