5 rad, jak se zachovat při setkání s mimozemšťany

Kdo je připraven, není překvapen. Teorie o mimozemských návštěvách nejsou žádnou novinkou, tolik incidentů v tak krátkém sledu ale nikdo nepamatuje. 

Znepokojení vyvolávají i v amerických pilotech. "Ve svých hlášeních tvrdili, že se setkali s neidentifikovanými létajícími předměty, které skutečně nebylo možné připodobnit k ničemu, co je známé na Zemi. Viděli nějaký předmět, který může být skutečně z vesmíru, nějaká jiná forma života," řekl TN.cz vojenský publicista Jiří Vojáček.

Máme pro vás pět klíčových doporučení, co dělat při potenciálním setkání s příslušníky vesmírné civilizace.

1. Zachovejte klid

Panika ještě nikdy nikomu neprospěla. Než propadnete hysterii, zhluboka se nadechněte a uvědomte si, že mužíci z kosmu mohou prožívat ještě větší stres než vy. Jsou to přece jenom oni, kdo se ocitl v cizím světě.

[chooze:article;value:484288]

2. Nejdřív důkladně pozorujte

Představte si, že při procházce lesem v dálce zahlédnete medvěda. Rozhodně mu nepadnete do náruče. Určitě je lepší zůstat v bezpečné vzdálenosti a z té vyhodnotit, jak moc vás ohrozí přiblížit se. "Neexistuje na to žádná doktrína. A i kdyby existovala, asi by ničemu nepomohla, pokud tady mimozemšťané skutečně přistanou," konstatoval expert na UFO Seth Shostak.

3. První krok nechte na nich

Je těžké dopředu odhadnout, na jaké úrovni mimozemská civilizace, která teoreticky zavítá na Zemi, bude. Pravděpodobně bude používat vyspělejší technologie. To ale ještě neznamená, že na vyšší úrovni bude i její společenská inteligence. Na jiné planetě mohou platit úplně jiná pravidla. Potřesení rukou by tedy měl raději iniciovat kosmický host.

[chooze:article;value:488664]

4. Kontaktujte bezpečnostní složky

Když usoudíte, že bude lepší zůstat opodál, nezapomeňte o zpozorování mimozemšťanů informovat policii. "Je velmi pravděpodobné, že probíhá nějaké utajené vyšetřování," podotkl Vojáček.

5. Vezměte nohy na ramena

A pokud si vás mimozemšťan všimne ještě před příjezdem strážců zákona, utíkejte, seč vám budou síly stačit. "Když na dvorku potkáte mimozemšťana, moje rada zní, abyste se vypakovali z města," dodal Shostak.

Americké stíhačky byly zatím naposledy v pohotovosti v neděli odpoledne. Rozkaz k likvidaci neidentifikovaného objektu vydal prezident Spojených států Joe Biden.

[chooze:article;value:489654]

"Velitelství severoamerické protivzdušné obrany detekovalo objekt v neděli ráno a udržovalo jeho vizuální a radarové sledování. Na základě letové dráhy a dat můžeme tento objekt oprávněně připojit k radarovému signálu objektu, který byl zachycen nad Montanou a který letěl v blízkosti citlivých míst ministerstva obrany," řekl tiskový mluvčí Pentagonu, brigádní generál Pat Ryder.

Už před dvěma týdny šel k zemi čínský balón, který podle Washingtonu nesl špionážní techniku. Peking tvrdí, že sloužil k pozorování počasí.

Česko vyděsilo UFO. O blikající záhadě nemají jasno ani experti (01/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.