Texaská policie dopadla fantoma zoo, ukradl opice a pustil levharta

Podivné události v největší texaské zoologické zahradě zneklidnily během ledna zaměstnance, návštěvníky i policisty. Levhart, který utekl dírou v plotě, zabitý sup, prořezané pletivo u opic. A nakonec zmizení dvou opiček tamarínů císařských. Většinu z toho má podle policie na svědomí Davion Irvin, kterého v úterý poslal soud do vazby s kaucí 25 tisíc dolarů (přes půl milionu korun), informovala agentura AP.

Mladík před soudem prohlásil, že miluje zvířata a až bude propuštěn z vězení, bude je krást dál. Čelí obvinění z týrání zvířat a vloupání.

​Irvin policii přiznal, že 29. ledna počkal, až se setmí, přelezl plot zoo, prostříhal pletivo výběhu a odnesl si dva tamaríny císařské, malé opičky charakteristické svými vousy. Odjel s nimi městskou dopravou do opuštěného domu na předměstí Dallasu, kde je policisté našli o dva dny později.

Po svém zadržení mladík přiznal, že se pokusil o něco dříve odcizit levharta obláčkového. Rovněž v tomto případě vystříhal díru do pletiva. Zvíře si však stačil jen pohladit, než uteklo. Zoologická zahrada kvůli tomu musela zavřít, šelmu našli později schovanou poblíž výběhu. Zloději se nepovedla ani krádež dalších opic.

[chooze:article;value:479574]

​Na stopu Irvina přivedlo policii jeho podezřelé chování, uvedl The Guardian. V zoo se vyptával, jak se o opice pečuje a co dělat v případě jejich agresivního chování, ptal se i na uprchlého levharta. Rovněž ho přistihli v prostorech, kam měli přístup jen zaměstnanci. Policisté pak zveřejnili jeho fotografii z bezpečnostních kamer a zoo vypsala odměnu 25 tisíc dolarů. Svědci vzápětí ohlásili častou přítomnost onoho muže u opuštěného domu, kde strážci zákona našli kromě opiček, které byly v pořádku, kočky a holuby a krmivo odcizené v zoo.

Podezřelého dopadli minulý týden poblíž dalšího dallaského zoologického zařízení, kde ho poznal jeden za zaměstnanců, když se opět vyptával na zvířata.

Jediné, co Irvinovi policisté nekladou za vinu, je usmrcení supa, po pachateli dál pátrají.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.