Británie oplakává smrt televizní legendy. Smutní i královská rodina

O’Grady zemřel nečekaně, ale poklidně v úterý večer, informoval v prohlášení jeho manžel Andre Portasio. "Bude velmi chybět svým blízkým, přátelům, rodině, zvířatům a všem, kteří měli rádi jeho humor, vtip a soucit," pokračoval podle BBC partner televizní legendy.

V Británii byl moderátor a komik velmi oblíbený. "S hlubokým zármutkem jsme přijali zprávu o úmrtí Paula O'Gradyho, který úzce spolupracoval s Jejím Veličenstvem na podpoře Battersea (charita pro zvířata – pozn. red.) a postaral se o spoustu smíchu a vzpomínek na vrtící se ocásky," napsala na twitteru královská rodina.

[chooze:article;value:496730]

V mládí O’Grady pracoval jako sociální pracovník v Londyně. V tamních gay klubech už ale v 70. letech vystupoval jako transvestita a začal vyvíjet svou postavu Lily Savageovou, matku samoživitelku a občasnou sexuální pracovnici, připomněl deník The Guardian. Následně měl už pod svým jménem v televizi několik úspěšných pořadů. 

Oblíbený moderátor miloval zvířata. V televizi moderoval pořad For the Love of Dogs (Pro lásku psů). Spolupracoval s několika charitami, které se o zvířata starají.

Televizní hvězda měla dceru Sharon a dvě vnoučata. O’Grady zemřel v 67 letech.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.