Pražské letiště se omluvilo cestujícím. Čekali na přepážce a nestihli odlet

Podle vedení letiště za komplikace může souhra událostí, včetně toho, že někteří cestující dorazili pozdě a daný dopravce odbavoval několik letů v jednu chvíli.

"Všichni, co nám to uletělo, jsme tam byli přes dvě hodiny předem. Všichni. Takže jsme dodrželi čas, který je doporučený. Takže ať nevykládají takové nesmysly," zlobil se cestující Jaromír Kiš.

"V daný den došlo k více faktorům, proto každý případ budeme řešit individuálně. Jsme si vědomi nedostatečné komunikace s dotčenými cestujícími a za to se omlouváme," sdělil ředitel leteckého provozu Letiště Praha Martin Kučera.

[chooze:article;value:497452]

Asi 30 lidí, kteří měli minulý týden problém s odletem, teď připravuje stížnost a budou požadovat po letišti úhradu nákladů. A té by se zřejmě cestující od letiště měli dočkat.

"Bezpečnostní kontrola je součást celého odbavování, což je komplexní proces, na kterém se kromě letiště podílí i samotná aerolinka, její odbavovací společnost, případně i další nasmlouvané organizace," vysvětlil Kučera.

[chooze:article;value:495406]

"Je jasně prokázáno, že lidé byli na letišti včas, což prokazují jejich palubní lístky, letiště nebylo v tu chvíli na takový nával klientů připraveno," poznamenal šéf Asociace cestovních kanceláří Jan Papež.

Letiště prý nedostatkem personálu netrpí. "V náborech a posilování týmu pokračujeme podle plánu a tak, abychom byli na léto připravení," řekl Kučera.

Přesto mají být cestující na letišti s dostatečným předstihem. Doporučované dvě hodiny nemusí stačit.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.