Zpěvák Vilém Čok v slzách. Zemřela jeho milovaná maminka

Smutnou zprávu oznámil Čok na facebooku. "S hlubokým žalem a bolestí oznamuji, že moje maminka Františka Čoková odletěla do nebe. Stalo se tak po dlouhém a statečném boji 29. 4. 2023," napsal zpěvák k fotografii.

Své mamince známý rocker vzdal hold. "Kdo jste znali tuto báječnou a milující ženu, věnujte jí, prosím, hezkou vzpomínku. Děkuji," poprosil Čok.

V poslední době se o Čokovou starali v pečovatelském domě a v nemocnici. "Velmi děkuji Pečovatelskému centru v Kamenické ulici, Psychiatrické nemocnici Bohnice, pav. 29, a podpoře svých blízkých. Bez nich bych to nezvládl," dodal Čok.

Podporu zpěvákovi vyjádřilo nejen mnoho fanoušků, ale také známých. "Upřímnou soustrast," napsal podnikatel Josef Kokta. "Vildo, moc mě to mrzí. Upřímnou soustrast," přidal se pan Ondřej.

[chooze:article;value:496639]

Paní Františka se narodila v roce 1936 v obci Ptýrovec nedaleko Mnichova Hradiště. Její tatínek byl řezník a spolu s maminkou provozovali hospodu. Čoková se vyučila automechaničkou. V roce 1961 se jí narodil syn Vilém, uvádí portál Paměť národa.

Následně se rodina přestěhovala do Prahy, kde Františka pracovala jako řidička pošty a rozvážela balíky. Právě v tomto zaměstnání ji zastihla okupace v roce 1968. Dobu zachytila na fotografie. Snímky pamětnice se pak o mnoho let později vystavovaly v Národním muzeu.

Zpěvák Vilém Čok se objevil i v seriálu Ulice. Podívejte se:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.