Všechno je jinak. Děti se po pádu letadla v džungli stále nepodařilo najít

Šťastný konec rozsáhlé pátrací akce kolumbijské armády oznámil ve středu na twitteru prezident země Gustavo Petro. Ten však později přispěchal s omluvou a příspěvek smazal. Sourozence ve věku 11 měsíců, čtyři, devět a 13 let se prý stále nepodařilo najít.

"Rozhodl jsem se tweet smazat, protože informace nebylo možné potvrdit. Lituji toho, co se stalo. Vojenské síly a domorodé komunity budou pokračovat v neúnavném pátrání, aby zemi poskytly zprávy, na které čeká," uvedl na twitteru Petro. 

Letadlo Cessna se zřítilo do džungle v provincii Caqueta 1. května poté, co pilot hlásil poruchu motoru. V troskách zahynuli tři dospělí lidé včetně pilota a matky. Záchranáři jejich těla našli uvnitř vraku, děti však nikde.

[chooze:article;value:488761]

​Armáda spustila pátrací akci, do které se zapojila stovka vojáků, cvičení psi, vrtulníky i letadla. Jejich naději živily stopy, které postupně nacházeli, třeba přístřešek z klacků a větví či zbytky ovoce, kterým se děti živily, uvedla televize CBC.

Sourozenci patří k jednomu z domorodých kmenů. Zachráncům komplikovaly situaci hustý déšť, divoká zvířata a vysoké neproniknutelné stromy. Přelet malými letadly je v odlehlé oblasti s minimem silnic a bez řeky běžným způsobem dopravy.

Malý zázrak se stal během únorového zemětřesení v Turecku. Záchranáři vytáhli z trosek miminko, které se narodilo pod sutí:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.