Pikantnosti ze života oblíbeného herce. Milovník žen Luděk Sobota slaví 80

[chooze:gallery;value:31870]

Blonďáček s klukovským úsměvem. Svým vystupováním budil Luděk Sobota u diváků soucit střídající smích. Narodil se před 80 lety v Praze, ale narozeniny slaví nerad. "Nejsem z těch, kteří se radují ze stáří. Ten smích a humor je to jediné, co člověka drží při životě," zmínil Sobota.

Podle profesorů na DAMU měl vlohy k dramatickým rolím, on však chtěl bavit lidi humorem. V době studia se poprvé oženil. "Ale omylem. Já jsem myslel, že se musím oženit, aby neměla moje žena ostudu. Po letech jsem se dozvěděl, že jsem se ženil zbytečně, protože to dítě nebylo moje. Ona byla vlastně moje první, takže to bylo dost ubohé. Já jsem to dlouho tajil, byla to taková moje 13. komnata," odhalil herec.

[chooze:article;value:506059]

​Jedna z jeho nejvýraznějších rolí je z filmu Jáchyme, hoď ho do stroje! Luděk zvyklý ze scének na improvizaci to dělal i u natáčení této úspěšné komedie k nelibosti tvůrců Zdeňka Svěráka a Ladislava Smoljaka. "Mě by jinak to povolání vůbec nebavilo, kdybych nemohl improvizovat. Já jsem to každému režisérovi říkal radši už dopředu," zmínil Sobota.

U natáčení komedie Jen ho nechte, ať se bojí došlo k milostné zápletce hlavních hrdinů nejen na filmovém plátně. Heleně Vondráčkové prý imponoval a učil ji hrát tenis, který sám, jak později Sobota přiznal, moc dobře neuměl. Schylovalo se k zásnubám s Vondráčkovou, nakonec ale vztah vyšuměl.

[chooze:article;value:503748]

​Milovník slivovice měl ještě jednu neřest, vždy se mu líbila děvčata. "Ne u všech jsem to ukončil nějak jako... například s takovou Dášou Veškrnovou (nyní Havlová, pozn. red.) jsem nikdy nic neměl. Ona nebyla můj typ. Pak byly ale jiné, které byly můj typ. Dáda Patrasová třeba, s tou jsem to dotáhl dost daleko. Dokonce jsme si koupili postel v Kotvě tenkrát, ale Šimek mi ji zakázal," řekl se smíchem herec.

Luděk se celou kariéru bojí toho, že se lidé jeho vtípkům nebudou smát. Trpěl trémou, která přecházela ve zdravotní problémy. "Dával jsem do toho všechno v jednu dobu, až jsem se z toho dostal na koronární jednotku a pak jsem se stal trochu hypochondrem, protože jsem se zalekl, že by mě mohla ranit mrtvice," doplnil Sobota.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.