Pohozené koloběžky trápí i Pardubice. Blokují chodníky, visí ze stromů

Radniční dvorek ve čtvrti Dukla trochu připomíná sběrný dvůr. V zadní části pozemku jsou koloběžky naskládané dokonce ve třech vrstvách a je jich tam zhruba padesát. Celkem jich tam je osmdesát a pracovníci radnice nosí další.

"Bereme je jen tam, kde jsou pohozené," vysvětlil starosta Pardubic Jiří Rejda (ANO). V ulicích vládne jakási koloběžková anarchie. V Prodloužené ulici ležela koloběžka uprostřed chodníku, vedle stála další čtyři vozítka. U školy v Polabinách byla jedna zaparkovaná na trávníku. Jinde koloběžky blokovaly stojan na kola. Bicykl by se tam vešel jen s obtížemi.

[chooze:article;value:511601]

Pardubičtí strážníci už koloběžku dokonce lovili z vody nebo se našla na korbě cizího auta. V sousedním Hradci Králové byly i na stromě. Položený stroj je nebezpečný také pro chodce. "Bylo to ve vodícím pruhu pro nevidomé a on tu překážku nedokázal zaznamenat. Skončilo to zraněním v obličeji," podotkl Rejda.

"Tato situace nás mrzí. Mikromobilitu v Pardubicích využívají tisíce občanů pro své každodenní cesty a s vedením Pardubic budeme nadále jednat, abychom vytvořili dostatečné množství parkovacích míst," řekl provozovatel sdílených koloběžek Václav Petr. Radnice tvrdí, že koloběžky blokovat nebude.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.