Řím praská ve švech. Infrastruktura nápor turistů nezvládá, zuří místní

Řím praská ve švech. Letošní nápor turistů je extrémní a obyvatelé se začínají o své město obávat. Pro hotely, restaurace a další turistické služby jsou to žně. Lidé jsou ale naštvaní, protože městská infrastruktura nápor milionů turistů nezvládá.

"Možná se zapomnělo na to, že tady ještě lidé normálně bydlí. Čekám na autobus do práce, ale přes léto jich je méně a nikdo nemyslí na to, že lidí je tady víc," naštvalo obyvatelku Říma Mariu Confidentiovou.

[chooze:article;value:501542]

Davy jsou téměř u všech římských památek, a to v průběhu celého dne. Naprosto zasypaná turisty je slavná Fontána di Trevi, Colosseum i Andělský hrad a blízká náměstí. A tím pádem i stanice autobusů a metra.

"Ještě je brzy, takže není špička, ale už je tady chaos. To ještě není nic proti té odpolední, až pojedu z práce. Musím jet o několik stanic dál a pak raději dojít domů pěšky," vysvětlila další Římanka Donatella Pirosiová.

"Je to problém, protože letos očekáváme na 30 milionů turistů. Minulá vláda si myslela, že stačí investovat do hlavních památek a zbytek Říma nikoho nezajímá. To už tak dávno není. Turisté jsou všude a infrastruktura města tyto obrovské davy nezvládá," uvedl římský radní pro turismus Alessandro Onorato.

Problémy s přívaly turistů znají moc dobře i další italská města, třeba Florencie nebo Benátky. Tamní úřady dokonce loni zvažovaly zavést pro turisty vstupné do města, nakonec to letos v lednu ještě odložily.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.