Dívenka (6) se stala hrdinkou. Z hořícího domu zachránila celou rodinu

Pro šestiletou Olivii z anglického Yorkshiru to byl běžný den. Po škole si hrála s kamarádkou na ulici, když si znenadání všimla, že se z jejího domu valí oblaka kouře, píše The Sun. Ačkoliv sama dívenka byla v bezpečí, bez rozmyšlení se vtrhla dovnitř.

V domě totiž byla její rodina – matka Laura a její sourozenci Joela-James (1) a Tiffany (2). Ty ale o tom, že je jejich dům v plamenech, neměly ani tušení. Všichni totiž spaly na pohovce v obývacím pokoji. Olivia je probudila a jen díky její odvaze se všichni dostaly v pořádku ven.

[chooze:article;value:549844]

​"Jsem na svou vnučku tak hrdá," řekla deníku Daily Mail její babička Sadie Gelderová, která celý příběh popsala. "Nemůžu uvěřit, že Olivia dostala Lauru ven, je jí šest let a vběhla do hořící budovy," žasla.

Rodina nyní zůstává v dočasném ubytování, protože plameny pohltily všechno, co měla. "Podařilo se jim získat pár kusů oblečení pro děti, ale všechno ostatní je pryč," dodala babička. Štědří sousedé je ale nenechali na holičkách a darovali jim postele, ložní prádlo i ručníky.

"Požár se bohužel nepodařilo zastavit a zničil většinu domu," zhodnotili hasiči s tím, že dům je v tak špatném stavu, že jej bude potřeba zbourat. Neštěstí zřejmě způsobila nabíječka telefonu, která začala hořet v zásuvce.

Dívka překonala rekord ve skoku přes švihadlo. Dokážete spočítat přesný počet?:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.