Poplach na palubě letadla. Na 70 cestujících skončilo v péči záchranářů

Drama se odehrálo ve čtvrtek při pravidelném letu z Mauricia do německého Frankfurtu nad Mohanem. Až 70 z celkem 290 cestujících na palubě letadla společnosti Condor si stěžovalo na nevolnost, během cesty mnozí z nich dokonce několikrát zvraceli, informoval list Bild.

Po přistání ve Frankfurtu na ně na letištní ploše čekalo 15 sanitek a početný zdravotnický personál. Na místě byly i záchranné složky ze sousedních okresů, upřesnil web echo-online.

[chooze:article;value:552145]

​"Posádka je vycvičená na speciální situace, jako byla tato. Po pečlivém prozkoumání celkové situace let pokračoval. Letadlo bezpečně přistálo ve Frankfurtu, kde byli k dispozici zdravotníci, kteří se postarali o postižené hosty," sdělila Bildu mluvčí aerolinky Condor. Podle jejich slov měli potíže jen pasažéři, posádka byla v pořádku.

"Společnost Condor již zahájila vyšetřování případu, abychom zjistili příčinu a vyvodili z ní možná opatření," pokračovala mluvčí. "Obecně se neúčastníme spekulací o příčině, například o jídlech podávaných na palub, která byla připravena na Mauriciu," dodala. Jak se zasaženým cestujících daří odmítla komentovat. Podle informací listu Spiegel nakonec cestující všechny přivolané sanitky nevyužili.

Condor je německá letecká společnost, která se zaměřuje na lety do dovolenkových destinací. Založena byla roku 1955 jako dceřiná společnost firmy Lufthansa. Její hlavní sídlo ve Frankfurtu nad Mohanem. 

Ruzyňské letiště přešlo na letní provoz. Více se dozvíte v následující reportáži (3/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.