Známý kouzelník David Copperfield čelí obvinění ze sexuálního obtěžování

[chooze:gallery;value:35902]

​Copperfieldův zástupce řekl zpravodajskému serveru BBC News, že obvinění jsou "nepravdivá a špinavá" a jsou "přesným opakem toho, kým David je". Ve čtyřech případech ženy tvrdily, že je kouzelník osahával nebo je nutil, aby se ho dotýkaly nevhodným způsobem během živých vystoupení na pódiu. Tři z žen dokonce uvedly, že kouzelník je před sexem zdrogoval a ony poté nebyly schopny k němu dát souhlas.

Jedna žena sdělila, že se s Copperfieldem seznámila v roce 1991, když jí bylo 15 let, a on s ní udržoval telefonický kontakt. Když jí bylo 18 let, měli podle jejích slov dobrovolný sex, ale žena deníku The Guardian řekla, že je přesvědčená, že byla znásilněna. Copperfieldovi právníci novinám vztah přiznali, ale popřeli, že by k jakémukoli navádění došlo.

[chooze:article;value:474182]

"Každý, kdo zná Davida Copperfielda, vám řekne, že tato nedávná obvinění z jedněch novin jsou přesným opakem toho, kým David je. Ve skutečnosti má David na svém kontě řadu případů, kdy riskoval svou kariéru, aby pomohl ochránit ženy před mocnými predátory," uvedli v prohlášení jeho právníci.

"Většina z těchto historických obvinění byla vznesena již dříve a všechna jsou nyní stejně nepravdivá jako tehdy. David si vyžádal 'důkazy', o které se tato falešná obvinění údajně opírají, a ty mu nebyly poskytnuty," stojí ještě v prohlášení.

https://twitter.com/BBCWorld/status/1790793547710382127

Podle Guardianu se některé ženy rozhodly promluvit o svých údajných zkušenostech s Copperfieldem až poté, co do povědomí vstoupila kampaň Me Too. "Guardian necharakterizuje, kým David je, a nadále podporuje každého, kdo zažil jakoukoli formu zneužívání nebo diskriminace. Hnutí musí uspět, ale falešná obvinění musí skončit, aby mohlo vzkvétat. David zváží svůj postoj se svým právním týmem a podnikne kroky, které mohou být vhodné v souvislosti s těmito falešnými a sprostými obviněními," zareagovali Copperfieldovi právníci na informace zveřejněné v anglickém deníku.

67letý Copperfield, který je držitelem 21 cen Emmy a 11 Guinnessových rekordů, rovněž čelil vyšetřování kvůli svému spojení s Jeffreym Epsteinem. Ten byl obviněn z obchodování s dětmi a v roce 2019 spáchal ve vězení sebevraždu. Copperfield patřil mezi známé osobnosti, které byly jmenovány v soudních dokumentech souvisejících s Epsteinovým případem. Podle jeho právníků však Epstein nebyl někdo, s kým by se Copperfield pravidelně stýkal. "Náš klient nevěděl o Epsteinových hrůzných zločinech," uvedli jeho právníci. "Stejně jako zbytek světa se o tom dozvěděl z tisku," dodali.

Podle BBC byl Copperfield již dříve obviněn z nevhodného chování, přičemž všechna historická obvinění ze sexuálního zneužívání popřel. "Žil jsem roky se zprávami o tom, že jsem byl obviněn z vykonstruovaných, ohavných činů, přičemž jen málo z nich vyprávělo o tom, že žalobce byl zatčen, a o mé nevině," napsal tehdy sociální síti X.

Sexuolog Weiss: V Česku se sexuální obtěžování toleruje více než ve světě. Naštěstí se to mění (4/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.