Otec zapomněl malého syna v autě. Chlapeček zemřel na přehřátí organismu

Tragický incident se odehrál ve francouzské obci Sausheim nedaleko německých hranic v úterý ráno. Otec (61) měl podle webu BFM Alsace odvézt svého 16měsíčního syna do jeslí. Místo toho ale dojel rovnou do práce a chlapečka zapomněl v autě na parkovišti, kde na něj celý den svítilo slunce.

Když šla pak odpoledne jeho partnerka syna do jeslí vyzvednout, čekal na ni šok. Jelikož dítě ve školce nebylo, zkontaktovala svého partnera. Už ale bylo pozdě. Zalarmované záchranné složky po příjezdu na místo konstatovaly smrt dítěte, píše web Le Parisien.

Chlapeček, který strávil v autě bez povšimnutí několik hodin, pravděpodobně zemřel na přehřátí organismu. V úterý odpoledne totiž dosáhla tamní teplota na 22 °C. V autě, na které celý den nešel žádný stín, ale údajně mohla vystoupat až na 47 °C. Přesnou příčinu úmrtí dítěte určí až pitva. 

[chooze:article;value:558020]

Oba rodiče se podle francouzských médií po tragické události psychicky zhroutili a v péči je mají psychologové. Otec chlapce skončil v nemocnici.

"Je to bohužel dramatický příběh. Státní zastupitelství zahájilo vyšetřování příčin chlapcovy smrti. Rodiče zatím nebyli kvůli šoku vyslechnuti, stane se tak později," uvedla k případu prokuratura v alsaském městě Mylhúzy.

Za smrt dítěte jenom pokuta. Válková cupuje návrh vlády na zmírnění trestů:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.