Tragický konec pátrání. Jeden z nejbohatších Poláků záhadně zemřel

Pátrání po jednom z nejbohatších Poláků skončilo tragicky. V noci na pátek našli záchranáři v lese tělo pohřešovaného Jerzyho Krzanowského, informoval web Polsat News.

54letý podnikatel, který spolu s bratrem založil v roce 1992 nábytkářskou firmu Nowy Styl, zmizel ve čtvrtek ze svého domu ve vesnici Krościenko Wyżne. Krzanowski prý odešel z domu a nešlo se s ním spojit.

Policie okamžitě rozjela pátrání v přilehlých lesech, kde nakonec v noci nalezla jeho tělo, a to jen pár set metrů od jeho bydliště. Příčiny a okolnosti tragédie zatím nejsou známy, uvedl Paweł Buczyński z okresního ředitelství městské policie. Nyní bude následovat pitva.

[chooze:article;value:558832]

​Firma Nowy Styl v současnosti zaměstnává několik tisíc lidí. Jak sama společnost popisuje, je "jedním z lídrů v nábytkářském průmyslu v Evropě". V roce 2023 zaznamenala tržby z prodeje 310 milionů EUR (zhruba 7,6 miliardy korun) a dodává své produkty do více než 70 zemí, uvedl web RMF24.

Jerzy Krzanowski, spolu se svým bratrem, byl v roce 2021 na 57. místě žebříčku 100 nejbohatších Poláků, který vydává časopis Forbes.

Polsko zvažuje zkrátit pracovní týden. Podívejte se, jak by to probíhalo (4/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.