Letiště bojuje s problémy. Odlety bez kufrů nebudeme už tolerovat, hřmí vedení

Letiště Praha řeší problémy se zavazadly od neděle. "Stále evidujeme přetížení letového provozu, a z toho důvodu dochází ke zpožděným letům a následně zpožděným zavazadlům," uvedla pro TN.cz mluvčí letiště Klára Divíšková ve středu ráno. 

"Co se týče příletů, tak tam pravidelnost, že letadlo přiletí na čas, je pouze 39 procent. U odletů je to jen 37 procent," upřesnila. Zatímco lety do Prahy jsou tak v průměru zpožděné o hodinu a půl, na odletech si lidé počkají hodinu a čtvrt.

Z Prahy tak i kvůli nedostatku pozemního personálu odlétají letadla, aniž by do nich někdo naložil zavazadla cestujících. Těm tak nezbývá nic jiného, než si na dovolené vystačit jen s tím, co měli s sebou v příručním zavazadle. "Naší prioritou je v tuto chvíli jednoznačně nulová tolerance pro odlety letadel s cestujícími bez zavazadel. A to plníme," zdůraznil člen představenstva ve společnosti Czech Aeroholdin Jiří Pos na tiskové konferenci ve středu odpoledne. 

[chooze:article;value:563023]

"Ihned jsme přijali celou řadu opatření. Zavazadla, která zůstala v Praze, jsme poslali nejbližším možným spojem do té konkrétní destinace. Od neděle do úterního rána šlo o devět odletů a 50 procent těchto zavazadel už je na cestě za svými majiteli," řekla Divíšková.

Bez komplikací se ale neobejdou ani přílety do Prahy. Tam cestující v posledních dnech museli na svá zavazadla čekat i několik hodin. "Doporučujeme, aby lidé na svá zavazadla po příletu nečekali a vyplnili reklamační formulář. Handlingová společnost jim je potom zdarma dopraví domů během jednoho až tří dnů," informovala Divíšková.

Právě zkrácení doby vykládky zavazadel po příletu je jedna z dalších priorit pražského letiště. "Budeme se snažit, abychom poslední zavazadlo vydali alespoň do hodiny," sdělil Pos. 

Společnost Czech Airlines Handling se zároveň snaží zajistit další personál, který by odbavení zavazadel zajišťoval. "My jsme navíc požádali i letištní administrativní pracovníky, aby pokud mají čas a pokud mohou, tak aby pomohli v třídírně i na reklamacích," uzavřela mluvčí.

Na tiskovou konferenci se můžete podívat zde:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.