Brutální horko se blíží. Meteorologové už vědí, kde udeří nejsilněji

Sobotní počasí s sebou přinese tropické teploty. Meteorologové předpovídají, že se někde vyšplhají až ke 34 stupňům Celsia. Takové hodnoty mají být v Polabí, podle modelu Aladin ale udeří i v Praze. Ve 14 hodin tam mohou teploměry naměřit dokonce 34,2 stupně.

"V pátek se od jihu rozšíří do střední Evropy okraj tlakové výše, který se bude přesouvat k východu. Během soboty začne přes naše území postupovat zvlněná studená fronta od západu a před ní k nám bude vrcholit příliv velmi teplého vzduchu od jihu," vysvětlují meteorologové.

V neděli se ale ochladí. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají maximálně k 18 až 23 stupňům s výjimkou jihovýchodu a východu Moravy, kde by mohlo být až kolem 28 stupňů Celsia. Už v pondělí se ale začne znovu oteplovat.

[chooze:article;value:563195]

​"Na počátku příštího týdne se bude za studenou frontou přesouvat přes střední Evropu k severovýchodu tlaková výše. Po její zadní straně se k nám obnoví příliv velmi teplého vzduchu od jihu. V druhé polovině příštího týdne postupně počasí u nás částečně ovlivní zvlněná studená fronta od západu," dodávají meteorologové.

Teploty se mají v příštím týdnu vyšplhat maximálně k 28 až 32 stupňům. Objevit se mohou přeháňky nebo i bouřky. Na ty bychom ostatně neměli zapomínat ani tento týden. Meteorologové je předpovídají právě na sobotu.

Letní počasí nahrává polním požárům. Ke katastrofě stačí málo:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.