Pražská zoo slaví jeden úspěch za druhým. Narodily se tam malé kapybary

Pražská zoologická zahrada přivítala nové přírůstky. Jsou to mláďata kapybar. Jejich narození v neděli ráno oznámil ředitel zoo Miroslav Bobek. "Žhavá novinka: V Zoo Praha se narodily dvě kapybary!" napsal na síti X. Později doplnil, že na svět přišlo také třetí mládě.

A odpoledne zveřejnil také jejich fotografie. "Zastavil jsem se v zoo, abych je vyfotografoval. Překvapilo mě, jak jsou aktivní a pohybují se po výběhu. Ještěže tam nikde není žádný aligátor!" dodal.

Do pražské zoologické zahrady se kapybary vrátily teprve v loňském roce, a to po desetileté přestávce. K návratu zvířat podle vedení zahrady přispěla jejich popularita na sociálních sítích.

[chooze:article;value:562807]

​Jejich výběh návštěvníci najdou mezi teráriem a pelikány. Sdílí jej s mravenečníky. K vidění tam jsou podle Bobka nejen novopečení rodiče Kapík a Bára, ale už i mláďata. Jaká jména ponesou, zatím zoo neoznámila.

Malé kapybary jsou už druhým přírůstkem v pražské zoo za krátkou dobu. Jen o pár dní dříve se tam narodilo mládě luskouna. Letos se v pražské zoo také velmi daří primátům. V lednu tam přišla na svět gorilí samička, v dubnu pak další. O měsíc později zahrada oznámila, že slaví další přírůstek, tentokrát mládě orangutana. Mezi pozoruhodná mláďata, která jsou tam v současnosti k vidění, patří také vombatí samička, která se narodila loni na podzim. 

Vzácný přírůstek v Chile. Tamní zoo ukázalo mládě nosorožce bílého:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.