Chlapci lékaři tvrdili, že příliš dramatizuje. Zemřel na infekci mozku

Patnáctiletý Treva Asthon měl tři dny ucpaný nos. Jeho matka jej tedy vzala k praktickému lékaři. Tomu se ale nelíbilo, že mladík vypadal zmateně. "Naměřili mu teplotu 40 °C, měl nízkou srdeční frekvenci a nízký tlak," uvedla pro deník Sun chlapcova matka Sharon Gauciová.

Praktik tak poslal chlapce okamžitě do nemocnice, kde však měl údajně s rodiči čekat 90 minut. Zdravotní sestry si myslely, že má pouze žaludeční potíže nebo chřipku a poslaly jej domů s lékem na bolest.

[chooze:article;value:564292]

Po návratu domů však Treva začal zvracet, měl zimnici a stěžoval si na bolest hlavy. Během noci pak rodiče probudil jeho křik, kdy si stěžoval, že nemůže pohnout nohou. Rodiče tedy zavolali sanitku. Záchranáři ale řekli, že jej do nemocnice neodvezou. "Víte, jaké jsou děti, někdy mohou být příliš dramatické," měli říct Gauciové.

Stav chlapce se ale i nadále zhoršoval. Otekla mu hlava a bolelo jej celé tělo. Jeho matka tedy znovu zavolala sanitku a Treva byl nakonec přeci jen odvezen do nemocnice, kde zjistili, že má v mozku infekční tekutinu. Podstoupil tak celkem tři operace, které však nezabránily nejhoršímu. Chlapec nakonec na infekci mozku zemřel.

"Moje dítě zemřelo jako hrdina," uvedla Sharon Gauciová pro Daily Mail. Rodina se následně rozhodla darovat některé jeho orgány. "Darovali jsme obě oči, ledviny, plíce, srdce a slinivku," upřesnila chlapcova matka.

Mamince při porodu zemřelo dítě. Na nemocnici podala trestní oznámení, primář za svými kolegy stojí (5/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.