Obce v Krušnohoří investují do parkovišť. Sloužit budou místním i turistům

Dvě nové útulny a nová vstupní parkoviště tam, kde nejčastěji staví cyklisté, turisté nebo v zimě běžkaři. To vše plánují krušnohorská města postavit za pomoci nové dotace.

Jeden z projektů vznikne například v Jáchymově. Krajskou dotaci tam využijí na zpracování projektové dokumentace parkoviště s veřejnými toaletami. Podobně peníze využijí i v Horní Blatné, kde budou použity na projektovou dokumentaci pro výstavbu parkovišť v ulicích Lesní a Komenského.

Destinační agentura Krušnohoří využije prostředky na přípravu projektů dvou útulen na Stezce Českem, konkrétně v Perninku a ve Sněžné u Kraslic. V současné době je v Krušných horách pouze jedna útulna, těsně pod Klínovcem.

[chooze:article;value:563430]

​Jedním z žadatelů bylo i město Nejdek, které plánuje do poloviny října vybudovat za podpory krajských peněz parkoviště u volnočasového areálu. Práce tam už probíhají, zhotovitel pokládá zatravňovací dlažbu. Město se totiž snaží zachovat přírodní charakter ploch kolem sportovišť tak, aby korespondovaly s okolní přírodou.

Parkoviště bude sloužit nejen návštěvníkům zimního a fotbalového stadionu a přilehlých tenisových kurtů, ale i pro budoucí návštěvníky, až se areál rozšíří o další sportovní aktivity nebo koupaliště. Celková výstavba parkoviště bude stát téměř dva miliony korun, z toho 600 tisíc pokryje krajská dotace.

Krušné hory jsou oblíbeným místem pro trávení volného času. Právě parkování pro neubytované hosty je ale v současné době problém.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.