Dvě vážně nehody, celkem 17 zraněných. Zasahovat musely záchranářské vrtulníky

[chooze:gallery;value:36682]

Minibus a osobní auto se srazily v Lubence na Lounsku. Měly se střetnout čelně a podle mluvčího ústecké záchranky se zranilo 12 lidí.

Na místě jsou všechny složky záchranného systému. "Na místo vyrazilo pět sanitek z Ústeckého kraje, jedna z Karlovarského, jedna z Plzeňského a vrtulník," řekl pro TN.cz mluvčí ústeckých záchranářů Prokop Voleník.

[chooze:article;value:565353]

Nikdo se neměl zranit vážně. Na místě byla vyhlášena mimořádná událost. Dva lidé se středně těžkými zraněními byli převezeni do Karlovarského kraje, čtyři do mostecké nemocnice a šest s lehkými zraněními do Žatce.

Minibus patřil vězeňské službě a převážel 16 odsouzených žen, řekla TN.cz mluvčí vězeňské služby Markéta Prunerová. Měly být na cestě z pracoviště mimo věznici.

Nehoda se stala na silnici číslo 226, která kvůli ní byla uzavřená. Objízdná trasa vedla přes Libyni. Příčinu srážky policie vyšetřuje.

Zde můžete vidět záběry z místa:

[chooze:article;value:557825]

​Další dopravní nehoda s několika zraněnými se udála u Přeseky na Jindřichohradecku. Na silnici I/24 se tam srazila dvě osobní auta.

Podle policejního mluvčího Jiřího Matznera jedno auto předjíždělo druhé a to začalo odbočovat doleva. Obě auta skončila v příkopě, předjíždějící na střeše.

"Celkem se zranilo pět osob, z toho dvě středně vážně a tři lehce. Všichni byli po ošetření převezeni do Českých Budějovic," popsala TN.cz mluvčí jihočeské záchranky Petra Kafková. Na místo vyrazily tři posádky záchranářů, vrtulník i hasiči a policisté. 

Kompletně sešrotované auto: Policisté v červenci vyráželi k děsivě vypadající nehodě (7/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.