Na Česko se řítí silné bouřky s kroupami. Zasáhnou celé území, varuje ČHMÚ

V Česku už několik dní panují vysoké teploty. Ty budou v neděli vlivem teplého vzduchu od jihu místy překračovat 31 ° C, a to zejména v severní polovině Čech a na jižní Moravě. Výstraha před nimi platí od 12. do 20. hodiny.

V pondělí bude nejtepleji na Moravě. Meteorologové vydali výstrahu pro Jihomoravský, Olomoucký, Zlínský a Moravskoslezský kraj. A to od 12. do 18. hodiny.

[chooze:article;value:565054]

Odborníci ale varují i před silnými bouřkami s přívalovými srážkami a silnějšími nárazy větru. Ty se během nedělního večera mohou vyskytnout na západě Čech, zejména na horách. Riziko platí pro Plzeňský, Karlovarský a Ústecký kraj od 18. hodiny do půlnoci.

V souvislosti s přechodem vlnící se studené fronty budou bouřky řádit i v pondělí, a to na celém území. "Bouřky budou lokálně silné, doprovázené zejména přívalovým deštěm s krátkodobými úhrny kolem 40 mm, v opakovaných bouřkách i vyššími. V bouřkách se mohou vyskytnout i menší kroupy a silnější nárazy větru," upřesnil ČHMÚ na facebooku.

V Čechách se silné bouřky mohou objevit již v dopoledních hodinách a bouřková činnost bude ustávat k večeru. Na Moravě a ve Slezsku hrozí intenzivní bouřky až odpoledne a večer, ustávat budou během noci na úterý.

Bouřky letos způsobily velké škody. Pojišťovnám přibývají nahlášené události:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.