Luxusní pražský hotel je na prodej. Zájemce si musí připravit miliardy

Jeden z nejdražších hotelů v Praze si pro svůj luxus vybírají největší světoví umělci. Nechyběli mezi nimi ani Johnny Deep, Madonna nebo Jeniffer Lopez.

A není divu. Hotel se může chlubit jedinečnou lokalitou na Malé Straně, nabízí 99 pokojů a apartmá a personál se o hosty stará naprosto prvotřídně. Při příchodu dostanou šampaňské, ovoce nebo čokoládové pralinky a nechybí ani možnost zařídit vlastního majordoma.

Cena za noc v jednom z nejdražších hotelů v Praze se pohybuje od 15 do 70 tisíc korun, a to podle vybavenosti pokoje. K dispozici je i dvoupatrové prezidentské apartmá v soukromé věži v barokním křídle.

[chooze:article;value:565152]

"Jde o přestavbu původního dominikánského kláštera ze 14. století. Je velice atraktivní, a to jak servisem, tak lokalitou," říká o hotelu expertka na reality a investice Zdenka Klapalová ze společnosti Knight Frank.

Teď je hotel na prodej. Nemovitost chce prodat čínská státní investiční skupina CITIC, která jej vlastní. Provozuje jej pak hongkongská hotelová síť Mandarin Oriental. "Teď je ideální doba uvést tuto nemovitost na trh," hodnotí toto rozhodnutí Klapalová.

"Jedná se o situaci na trhu, kdy velcí hráči na trhu přeskupují své majetky a aktivity a jedním z atraktivních segmentů je trh hotelového působení," dodává realitní makléř ze společnosti M&M reality Jan Martina.

[chooze:article;value:563545]

Mandarin Oriental je celosvětový řetězec hotelů a udržet podle expertů kvalitu této značky vyžaduje průběžné investice do vybavenosti a kvality pokojů, a to minimálně každých pět let. Jeho cena by se mohla vyšplhat přes dvě miliardy korun.

"Pětihvězdičkový luxusní hotel, cena za pokoj 800 tisíc eur, asi 100 pokojů, to znamená 80 milionů eur, takže kolem 2 miliard. Pokud by byl management schopný prezentovat dobré výsledky, tak to může být ještě víc," vypočítává Klapalová.

Nejde ale jen o Mandarin. Na prodej je také luxusní hotel Four Seasons v Praze, nebo třeba také lázeňský hotel Imperial v Karlových Varech.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.