V Nepálu se zřítilo letadlo. 18 mrtvých, přežil jen kapitán

[chooze:gallery;value:36744]

Letadlo se ve čtvrtek ráno středoevropského času zřítilo krátce po startu poblíž nepálského hlavního města Káthmándú. Na palubě bylo 19 pasažérů – 17 technických pracovníků letecké společnosti Saurya Airlines a dva členové posádky, píše BBC News.

Krátce po pádu začal stroj hořet. Neštěstí si vyžádalo životy 18 lidí, přežil pouze pilot letadla. "Požár se podařilo dostat pod kontrolu a okamžitě byly zahájeny záchranné práce a byla vyzvednuta mrtvá těla 18 lidí. Jednu zraněnou osobu záchranáři z trosek vyprostili a převezli do nemocnice," uvedly nepálské úřady.

Lékaři z káthmándské fakultní nemocnice ale podle agentury AP nejsou oprávnění poskytovat ohledně jeho zdravotního stavu žádné informace. Měl by však mít poraněné oči a je mimo ohrožení života. 

[chooze:article;value:566074]

Zatím není jasné, co tragédii způsobilo. V Káthmándú je sice momentálně období monzunových dešťů, v době, kdy letadlo vzlétlo, ale nepršelo. Viditelnost v celém hlavním městě byla i přesto údajně nízká.

Letiště v Káthmándú se navíc nachází uvnitř údolí, které téměř ze všech stran obklopují hory. Pro piloty je tak vzlétnutí i přistávání náročné. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.