Už toho má dost. Král Karel III. udělal za Harrym a Meghan definitivní tečku

[chooze:gallery;value:31369]

Konflikt mezi Williamem, Harrym a jejich manželkami neurovnala ani série nešťastných událostí, které královskou rodinu v posledních měsících postihly. Vztahy se tak nezlepšily ani poté, co král Karel III. oznámil, že má rakovinu, a dokonce ani ve chvíli, co s podobnou zprávou přišla princezna Kate.

I když tak napjaté vztahy krále velmi trápily, podle odborníka na britskou královskou rodinu Roberta Hardmana se s nimi už smířil. Údajně se totiž rozhodl soustředit na uzdravení a na povinnosti, které v roli panovníka i navzdory nemoci má.

​"Karel III. je z celé situace okolo Harryho a Meghan zklamaný, ale zároveň je i naštvaný, protože podle něj udělal, co mohl a nyní se musí starat o jiné věci. Snažil se si obě strany vyslechnout, ale momentálně si řekl, že tu situaci už řešit nebude a chce se posunout dál. Karlovi konflikt mezi Williamem a jeho mladším bratrem ublížil," řekl expert pro deník Mirror.

[chooze:article;value:565362]

Jak připomíná BBC, Harry se s dalšími členy britské královské rodiny neviděl už měsíce, a to ani v době, kdy v květnu spojené království navštívil. Jeho mluvčí tehdy řekl, že to je kvůli "plnému programu", a že doufá, že krále "brzy uvidí".

Harry byl předtím naposledy ve Spojeném království v únoru. Tehdy se rozhodl navštívit krále Karla poté, co oznámil, že mu byla diagnostikována rakovina. Návštěva ale trvala zhruba půl hodiny. Manželka Meghan ho tehdy nedoprovázela.

Král Karel promluvil o svém zdravotním stavu. Veřejně přiznal, jak se mu daří (04/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.