Řidička v Německu dostala doživotí. Při ilegálním závodě zavinila smrt dvou dětí

Ostatní děti chodí do školy, moje jsou v hrobě. Tak během soudu v německém Hannoveru mluvila matka dvou zemřelých synů, kterým bylo v době tragické srážky teprve dva a šest roků. V únoru 2022 jela rodina po venkovské silnici nedaleko Hannoveru, když se proti nim do zatáčky vřítila řidička rychlostí 180 km/h. Povolená rychlost byla přitom sedmdesátka. S dalším mužem odsouzeným za spoluúčast ke čtyřem letům vězení se účastnili nelegálního závodu v běžném provozu.

"Když někdo vjede do zatáčky rychlostí 180 km/h, má viditelnost asi 160 metrů, to celé ve večerním provozu, a ví, že tam může potkat protijedoucí auta, hraje ve výsledku ruskou ruletu," sdělila Christine Rosnerová, mluvčí krajského soudu v Hannoveru.

[chooze:article;value:561777]

​Soud původně 42leté ženě z Polska přezdívané kvůli její zálibě v rychlé jízdě Schumi udělil šestiletý trest vězení, nyní ho zvýšil na doživotí. Přísný rozsudek padl prý i kvůli tomu, že pár měsíců po smrtelné nehodě řídila nově koupené auto, a to přesto, že jí policie zabavila řidičák.

"Soudní tahanice dnes skončily. Dlouho jsme se přeli o to, zda to bylo úmyslné, nebo ne. Soud se řídil naším názorem a rozhodl, že to byla vražda," nechal se slyšet právník rodičů Harun Duran. "Chci poděkovat státnímu zástupci, soudci a jejich týmu, protože spravedlnost vykonali správným způsobem," připojil otec zabitých dětí Arbast Ahmed.

"Rozsudek se v této podobě dal očekávat. Nejsme s ním spokojeni a odvoláme se," reagovala Silke Willigová, obhájkyně Ewy P. 

Německé soudy jsou často k řidičům na silnicích mimořádně přísné. Před několika lety poslal například soud v Pasově na více než dva roky do vězení českého řidiče kamionu za riskantní předjíždění, kterým ohrozil několik řidičů a protijedoucí školní autobus. Původně mu hrozilo i doživotí.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.