Prince Harryho zahnali do kouta. Odhalil poslední tajemství, které mu zbylo

Princ Harry se snaží pečlivě střežit své soukromí. Nyní vévoda ze Sussexu v dokumentu televize ITV Tabloids on Trial (v překladu Bulvár u soudu) popsal, jak se rozhodl bojovat proti britskému bulvárnímu tisku, informoval deník The Guardian

Harry přiznal, že právě soudní spory s bulvárem zřejmě výrazně zhoršily jeho vztah s rodinou. "Je to určitě ústřední bod. Ale je na to těžké odpovědět, protože cokoli, co řeknu o své rodině, vyústí v příval nadávek ze strany tisku," řekl princ.

"Velmi jasně jsem řekl, že je to něco, co je třeba udělat. Bylo by hezké, kdybychom to udělali jako rodina. Věřím, že když jste ve veřejné roli, že jsou věci, které bychom měli dělat pro větší dobro. Ale já to dělám ze svých důvodů," dodal Harry v rozhovoru, který by měl být odvysílán na stanicích ITV1 a ITVX ve čtvrtek ve 21:00.

[chooze:article;value:563459]

​Na otázku, co si myslí o rozhodnutí královské rodiny nebojovat tak, jak to udělal on, odpověděl neurčitě. "Myslím, že všechno, co se odehrálo, lidem ukázalo, jaká je pravda. Pro mě mise pokračuje," dodal. Jeho otec král Karel III. mu prý na začátku řekl, že jde do "sebevražedné mise".

Úspěch i neúspěch

Princ Harry už u soudu zaznamenal první úspěch, když mu loni v prosinci soud přiznal nárok na odškodnění ve výši více než 140 tisíc liber (téměř čtyři miliony korun) za způsobenou psychickou újmu. Princ tehdy vyhrál spor s vydavatelstvím Mirror Group Newspapers (MGN), pod které spadá několik bulvárních deníků, včetně Daily Mirror, Sunday Mirror nebo Sunday People. Britský Nejvyšší soud rozhodl, že se mu několik let nabourávalo do telefonu.

Naopak neúspěchem skončila žaloba na vydavatele bulvárních novin Mail on Sunday, kterou princ v lednu letošního roku dokonce sám stáhl. Podle BBC princ musel vydavateli novin zaplatit 250 tisíc liber, tedy v přepočtu kolem 7,2 milionu korun. Na zhruba dvojnásobek ho měla také přijít odměna pro právníky. 

Podívejte se, jak princ Harry loni vypovídal u britského soudu (6/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.