Drsná hádka těsně smrtí královny. William ji měl rozčílit kvůli Kate a dětem

Autor Robert Jobson ve své dlouho očekávané biografii "Catherine, Princezna z Walesu" vrhá nové světlo na soukromý život britské královské rodiny, píše deník Mirror. V knize odhalil, co se za zdmi paláce děje a její část věnoval i sporu mezi princem Williamem a zesnulou královnou Alžbětou II.

Královna a její "tvrdohlavý" vnuk se prý neshodli na otázce bezpečností týkající Williamovy ženy Kate a jejich tří dětí. Úryvek knihy, kterou zveřejnil Daily Mail, prozradil, že královna po Williamovi požadovala, aby se svou rodinou přestal po Británii létat vrtulníkem, který i sám pilotuje.

William ale prý své babičce odmítl v tomto směru vyhovět. "William je zkušený pilot a královnu velmi rozzlobil, když se jí vzepřel v tom, aby nepilotoval vrtulník se svou rodinou z Kensingtonského paláce do 185 kilometrů vzdáleného Norfolku," cituje web úryvek biografie.

[chooze:article;value:566488]

Královna, která jen zřídkakdy dávala najevo své názory, se prý tehdy "nedržela zpátky". A svému vnukovi údajně z plných plic řekla, co si o jeho rozhodnutí myslí. V paměti měla totiž tragickou nehodu královského letadla z roku 1967, kterou nepřežil pilot.

Za jedno byl ale v této záležitosti s královnou i Williamův otec, tehdy ještě princ Charles. "Williamovo tvrdošíjné odmítání bezpečnosti pro následníky trůnu je jedním z důvodů jejich sporů," uvádí kniha.

Biografie, která vychází už příští týden, "vypráví celý příběh o tom, jak se Catherine stala ženou, jakou je dnes, a nabízí hlubší vhled do 'moderní pohádky', která uchvátila celý svět".

Princezna Kate je miláčkem Britů. V popularitě prý překonala i zesnulou princeznu Dianu. Podívejte se na reportáž TV Nova (05/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.