Rodiče zmizeli při záchraně dcery. Policie našla v jezeře samotné čtyřleté dítě

Na jezeře Mikołajskie dva dny probíhala velká pátrací a záchranná operace. Policie, hasiči a plavčíci se snažili najít dva dospělé, kteří byli předtím na lodi se svou čtyřletou dcerou. Holčičku se jako jedinou podařilo zachránit, uvedl polský web PolsatNews.

Informaci o tragédii na jezeře v oblasti Mazury dostaly záchranné složky v úterý kolem 12:30. Svědci popsali, že ve vodě plave opuštěná 4letá holčička v záchranné vestě. Dítě bylo v pořádku a bylo převezeno do nemocnice na pozorování.

Podle svědků byla dívenka na jezeře s dvěma dospělými, které se ale během úterní pátrací akce nepodařilo najít. Objeven byl pouze prázdný motorový člun. Paulina Karová z okresního policejního ředitelství v Mrągowě uvedla, že jednou z osob byla určitě matka holčičky. Jaký byl vztah muže k dítěte zprvu nebylo jasné, nakonec ale úřady potvrdily, že šlo o tatínka dívky.

[chooze:article;value:565988]

​Hasič Bartłomiej Nalazek polským médií sdělil, že podle prvotní zprávy, kterou hasiči dostali, "k incidentu došlo v důsledku srážky dvou motorových člunů." Prezident Mazurské dobrovolnické záchranné služby Jarosław Srok nakonec webu PolsatNews sdělil, že dítě uklouzlo a spadlo přes bok do vody. Rodiče se mu snažili pomoci. "Nejdřív za ním skočil jeho otec, pak jeho matka," řekl. Jezero je v tomto místě hluboké asi 10 metrů.

Záchranným složkám se po středečním poledni podařilo vytáhnout tělo ženy z vody. Tělo muže by měl následně vytáhnout potápěč. Těla páru se podařilo lokalizovat díky použití sonaru. Zatím nejsou informace, zda byli žena a muž nalezeni na stejném místě, nebo se jednalo o dvě různá místa.

Podle polského webu šlo o manželský pár z provincie Mazovské vojvodství. Na výlet na Mazury se podle otce mrtvé ženy vydali v neděli. Právě on si v nemocnici vyzvedl čtyřletou vnučku, která jako jediná přežila. 

Marné pátrání 

Hledání po rodičích dívky komplikoval fakt, že nešlo určit přesné místo, kde se tragédie stala. Pátrání bylo v úterý večer kvůli tmě přerušeno a pokračovalo ve středu, popsal web Interia.

Nebezpečí může číhat i na Máchově jezera. Kvůli silnému větru se tam málem utopil 14letý chlapec (7/24):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.