Gangy v Itálii útočí ve velkém na české turisty. Lidem u pláží mizí i auta

"Velvyslanectví ČR v Římě důrazně upozorňuje české turisty na nebývale vysoký počet krádeží v Itálii," uvedlo ve čtvrtek české velvyslanectví v Římě. Došlo podle něj k "obrovskému vzrůstu". "Je to každodenní záležitost. Oproti loňskému roku toho je určitě o 50 % víc," řekla pro TN.cz konzulka Adéla Verner Sýkorová.

Jít má zejména o kapesní krádeže peněženek a osobních dokladů a také vykrádání osobních automobilů. "Nejrizikovější oblasti z hlediska krádeží jsou: Řím, Ostia, Torvaianica, Catania, Anzio," popsalo velvyslanectví.

[chooze:article;value:524352]

Podle Verner Sýkorové v zemi působí organizované gangy, které se neštítí ničeho. Registrují prý i případy, kdy zločinci na obranu použili pepřový sprej.

Na denní bázi pak velvyslanectví řeší i vykradená auta. "Lidé přiletí na letiště, půjčí si auto a zamíří na nejbližší pláž i se všemi věcmi," popsala. Tam jim zloději vůz vykradou. V některých případech prý odcizí celé auto.

Turisty velvyslanectví proto vyzvalo, aby si své věci hlídali zejména v okolí hojně navštěvovaných památek nebo před obchody, na nehlídaných parkovištích, u pláží a v restauracích. Pozor je třeba si dát i při cestách hromadnou dopravou, zejména v metru a na římských stanicích Termini a Barberini.

[chooze:article;value:564064]

"Nikdy nenechávejte žádná zavazadla ani osobní věci na viditelných místech uvnitř automobilu," varovalo velvyslanectví. "V případě okradení kontaktujte v pracovní době konzulární oddělení velvyslanectví, v mimopracovní dobu nouzovou konzulární linku," dodalo.

Jak pracují kapsáři v terénu. Stačí vteřina a nemáte peněženku (1/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.