V zoo Jihlava mají nejen nejvyšší suchý tobogán u nás, chovají tam i prasojeleny

V noci je to úplně jiná zahrada než ve dne. Můžete tam vidět zvířata, která jinak spí nebo jsou schovaná. Třeba vzácné africké dikobrazy nebo opičky. A kuskus nemusí být jen jídlo, ale i druh nočního australského vačnatce. Během noční prohlídky se můžete dostat i ke kaloňům. Těm se říká létající lišky a musíte být úplně potichu.

Ráno se koná snídaně, při které můžete vidět například žirafáka Pavlíka. Oblíbené jsou třeba i lamy a vedle v pavilónu můžete mezi prvními vidět nový zvířecí poklad jihlavské zoo. Dva měsíce starého levhartího kluka. Doteď ho jeho máma držela jen uvnitř, a ani ošetřovatelé k nim nemohli.

[chooze:article;value:567912]

​A nikde jinde u nás neuvidíte babirusu. Díky ikonickým klům se těmto vzácným asijským prasátkům říká prasojeleni. "Je to jedno z nejcennějších zvířat, co máme, protože jako jediní v republice babirusy chováme," uvedla mluvčí zoo Jihlava Simova Kubičková.

Do některých výběhů mohou návštěvníci vejít a zvířata nakrmit. Líbí se to především dětem. Pro ně je v zoo i několik dětských hřišť včetně nejvyššího suchého tobogánu u nás.

V areálu je pro návštěvníky několik možností občerstvení. Najíte se tam do 150 korun. Podívat se můžete celkem na 1 500 zvířat z 260 zvířecích druhů. Dospělý za to zaplatí 180 korun, dítě pak 120.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.