Obětí pádu římsy v Praze je ukrajinský chirurg. Zanechal po sobě tři děti

[chooze:gallery;value:36959]

​Muž, který ve čtvrtek zemřel v Praze na tramvajové zastávce Lazarská po zásahu kusem zřícené římsy z blízkého domu, nebyl z Česka. V pátek o tom na síti X informovala policie.

"Případ je prověřován pro trestný čin usmrcení z nedbalosti. Totožnost poškozeného kriminalisté již zjistili a vyrozuměli jeho rodinu. Jednalo se o 46letého cizince," uvedli strážci zákona. Podle ukrajinskojazyčného webu Gromada.cz je obětí nehody chirurg z Ukrajiny a zakladatel lékařské kliniky v Oděse. 

[chooze:article;value:568529]

O jeho smrti blíže informoval na facebooku jeho blízký přítel. "Byl to vynikající chirurg, otec tří dětí, člověk nejsvětlejší duše a skutečný muž. Mohl zachránit mnohem více životů," podělil se o svou bolest.

"Měli jsme společné plány. Před čtyřmi dny jsme seděli na lavičce na dvoře kanceláře a pili kávu. Bůh mu dopřej klid na duši! Soucítím především s jeho blízkými," dodal.

K tragické události došlo ve čtvrtek po poledni v době, kdy nad městem zuřila bouřka. Budova, ze které se kus římsy uvolnil, patří dceřiné společnosti pojišťovny VZP s názvem PVZP servis s.r.o.

Podle mluvčího společnosti byla budova nově zrekonstruovaná. Hasiči nicméně uvedli, že na domě nalezli další uvolněné části římsy o hmotnosti asi 100 kilogramů.

Smrt chodce po pádu římsy zachytila kamera. Stačily vteřiny:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.