Zemřel cestovatel ze skupiny Trabantů. Bylo mu teprve 38 let

Fanoušci populárních cestovatelů v trabantech truchlí. Ve věku pouhých 38 let zemřel jeden z klíčových členů cestovatelské skupiny. Smrt kameramana a cestovatele Radoslawa Jony oznámila skupina Trabantem napříč kontinenty na svém facebooku.

Zpráva šokovala členy skupiny, kteří plánovali novou cestu. "Byl první, komu jsem se ozval, a byl jsem si v podstatě jistý, že do toho půjde. A šel, hned. Kolika lidem můžete jen tak zavolat, jestli by nevyrazili obratem do Mongolska jezdit na tříkolce, kterou přestali vyrábět, protože je moc nebezpečná? Měl tu být za pár dní. A nepřijede, už nikdy," napsala skupina.

[chooze:article;value:562466]

​Zatímco skupina cestovala po světě v trabantech, které jí daly jméno, Jona byl typický tím, že v rámci skupiny řídil auto Fiat 126, který obzvlášť v Polsku proslul pod přezdívkou maluch. Se skupinou navštívil Jona Jižní Ameriku, Austrálii i jižní a jihovýchodní Asii.

Příčinu smrti Trabanti neuvedli, sami ji ještě neznají. "Není jasné, proč zemřel. Ne vždy zvládal boj se svými démony, ale bylo mu teprve 38 let. Čekáme na zprávy z Polska a vzpomínáme na něj," pokračovali.

Podle jejich slov Jona se skupinou už zůstane napořád. "'Daj ochutnať'. Jeho oblíbená hláška, když chtěl cokoliv zadarmo sežrat. Používáme ji často a rádi. Tak na tebe kamaráde, daj ochutnať," rozloučili se se zemřelým kamarádem členové skupiny.

Zemřela úspěšná mladá sportovkyně. Bylo jí pouhých 31 let:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.