Na Trumpově mítinku zazněla slavná píseň od Céline Dion. Nepovolila jsem to, zlobí se zpěvačka

Manažerský tým Céline Dion a nahrávací společnost Sony Music Canada uvedli, že použití jejího světoznámého hitu "My Heart Will Go On" na pátečním předvolebním mítinku Donalda Trumpa v Montaně bylo nepovolené, informuje stanice NBC News s odkazem na vyjádření, které zpěvačka učinila na svém oficiálním účtu na sociální síti X.

"Toto použití není v žádném případě autorizované a Céline Dion toto ani žádné podobné použití neschvaluje," uvedla v prohlášení spolu se svou nahrávací společností Sony. Pěvecká megastar se pak Trumpově volbě vysmála a dodala: "...A opravdu, taková píseň?".

[chooze:article;value:568813]

Epická balada, která vyvolává představu potápějící se lodi, jež narazila na mohutný ledovec, není podle deníku Daily Mail nejlepší přirovnání k prezidentské kampani. Ještě horší je, že zazněla jen několik hodin poté, co bylo Trumpovo letadlo na cestě do Bozemanu nuceno kvůli "mechanickému problému" odklonit do Billings.

Někteří političtí komentátoři na sociálních sítích měli pocit, že píseň je metaforou pro ochabující dynamiku Trumpovy kampaně, která přichází jen několik týdnů poté, co se jeho listopadové vítězství zdálo být téměř jisté. 

https://x.com/celinedion/status/1822347994223587506

Mnoho lidí si všimlo ironie v tom, že na akci zazněla ústřední píseň k filmu o katastrofě. "Trump říká, že jde ke dnu jako Titanic," zněl jeden z komentářů, přičemž další komentující dodal, že "Ironie se neztrácí". "Jak příhodné, protože Trumpova kampaň je právě teď jako Titanic. Všichni sedí v baru a popíjejí a říkají si, že se loď nepotápí," přisadil si další.

Jiní se ptali, zda kanadská zpěvačka dala Trumpovu týmu svolení k tomu, aby její píseň na mítinku zahrál. "Céline Dion, dostáváš za to zaplaceno? Možná bys měla zavolat svému právníkovi. Tady na tebe čeká výplata," zaznělo v dalším komentáři.

Céline Dion není prvním umělcem, který odmítl použití své hudby v Trumpově kampani. Poté, co Trumpova kampaň použila píseň "Start Me Up" na shromáždění v roce 2016, vydala skupina Rolling Stones prohlášení, že k tomu nikdy nedala svolení, a požádala o "okamžité ukončení veškerého používání".

Nový průzkum veřejného mínění, který v sobotu zveřejnil deník The New York Times, naznačuje, že Harrisová se v Michiganu, Pensylvánii a Wisconsinu, tedy ve všech důležitých bojových státech, posunula před Trumpa o čtyři procentní body.

Svoboda rozebral možné viceprezidenty. Měli by doplňovat a vyvažovat, říká (8/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.