Vladimir Putin zuří. Ukrajina se připravuje na "gigantickou" pomstu

Ukrajinské jednotky minulý týden vpadly do ruské pohraniční Kurské oblasti. Ofenziva podle analytiků Rusko zaskočila a tisícům ukrajinských vojáků se tak podařilo zabrat zhruba tisíc kilometrů čtverečních nepřátelského území. Cílem celé akce je podle Ukrajinců destabilizovat situaci v Rusku a odlákat ruské vojáky z ukrajinského území. 

Dění v Kurské oblasti pochopitelně netěší Vladimira Putina, přestože se na veřejnosti snaží tvářit v klidu. "Nepřítel jistě dostane důstojnou odpověď a všechny cíle, které před námi stojí, budou bezpochyby dosaženy," řekl během konference

Tvrdá odpověď

Podle Ukrajinců se už Kyjev chystá na odvetu. Ukrajinské ministerstvo obrany sdělilo deníku Moscow Times, že se připravuje na ruské raketové útoky na parlament a další vládní budovy. "Rusko cítí potřebu dát velmi tvrdou odpověď, něco gigantického, aby světu ukázalo, že je všemocné a že něco jako Kursk nezůstane bez trestu," řekl ukrajinský zdroj.

[chooze:article;value:569153]

​Rusko by podle něj mohlo na Kyjev odpálit stovky raket, včetně řízených a balistických střel. "A to se může stát velkým problémem pro naši protivzdušnou obranu," obává se ukrajinský vojenský představitel. "Ale věřím, že je dokážeme zastavit," dodal.

Také další ukrajinský činitel potvrdil, že Rusko připravuje rozsáhlý raketový útok na "rozhodovací centra" na Ukrajině. Mělo by jít o ministerstva a vládní budovy. Kdy přesně by k tomu mělo dojít, zatím není jasné. Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharovová ale již oznámila, že "tvrdá reakce na sebe nenechá dlouho čekat".

Rusové rychle evakuují své obyvatele. Podívejte se, jak to na místě vypadá (12/8/24):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.