Turisty překvapila situace na Hvaru. Proč je tady takové ticho, zlobí se

Ostrov Hvar je jednou z turisticky nejoblíbenějších destinací v Chorvatsku. Turisté tam byli léta zvyklí na bohatý noční život a noční klid jim nic moc neříkal. To se ale před pár dny změnilo, píše web Dnevnik.hr.

Inspekce na Hvaru totiž omezila provoz stravovacích zařízení a nařídila zrušení nočních programů. "Místní komunitě jsme ukázali, že spolupracujeme," řekl Luka Pofuk, manažer klubu Carpe Diem Beach.

Turisté, kteří si na ostrově chtěli užívat zejména nočního života, tak mají smůlu. "A kde je tady na Hvaru hudba? Nic neslyším, dnes večer je velmi ticho," divil se jeden z nich. Hluk na Hvaru aktuálně měří speciální aplikace, píše Jutarnji list.

[chooze:article;value:569040]

Někteří návštěvníci jsou z nového nařízení rozpačití a doufají v kompromis. "Posledních pár večerů je tu až moc ticho. Je to neobvyklé. Doufáme, že se to nějak vyřeší, že se najde nějaká rovnováha," svěřily se další turistky.

Současný stav je výsledkem série protestů a petice, která nasbírala stovky podpisů. "Lidé jsou opravdu otrávení. Někdo sice vydělával víc peněz, ale kvalita života se snižovala. Byli jme tu obklopeni lidmi, kteří nemají ponětí, odkud přišli a je jim to jedno," sdělila spisovatelka a výtvarnice Tonka Alujevičová.

Chorvatsko nedávno zasáhly rozsáhlé požáry. Podívejte se na reportáž TV Nova: 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.