U Boleslavi půjčují zvířata. S kozou můžete na vandr nebo jen na procházku

´Štáb televize Nova vyrazil na Mladoboleslavsko do obce Boreč, kde kozy půjčují. Na výběr tam mají z osmi koz, aktuálně byla polovina na výletech a zůstaly tu jen čtyři.

"Ceny nemáme, zatím důvěřujeme lidem, že vyberou takovou cenu, že budou spokojení jak oni, tak také my," řekl chovatel koz Petr Kuča. S kozou si můžete projít přilehlý les, pole, ale vzít ji můžete i do obce, na to si redaktor ale netroufl. "Měl bych ti dát nějaký jméno, třeba Kristýna," domluvil se zvířetem.

Po prvních krocích je jasné, že je Kristýna na hraně váhové kategorie redaktora. Ten přecenil svoje síly. Zabral až pamlsek od majitele v podobě pečiva. 

[chooze:article;value:568340]

"Je potřeba dbát na to, aby nesežrali někomu zahrádku, ale jinak ty kozy moc dobře ví, co jim chutná," poznamenal Petr Kuča.

​Denně taková koza sežere i 10 kilogramů trávy. Po hodinové vycházce se štáb vrací. Redaktor se navíc rozhodl, že zkusí kozu i podojit. A byl úspěšný, vydojil asi litr mléka. Denně ale prý toto kdysi běžné zvíře na českém venkově dokáže vyprodukovat i 4 litry.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.