Tornádo u Sicílie potopilo jachtu. Z 22 lidí je jeden mrtvý, šest pohřešují

Čtyři Britové, Američan a Kanaďan se pohřešují poté, co se v pondělí brzy ráno u hlavního města Sicílie Palerma potopila luxusní jachta. Příčinou měla být bouře, během které se objevila vodní smršť, jež se chová jako tornádo nad vodou.

"Dnes ráno kolem páté hodiny se v důsledku silné bouře potopila poblíž Porticella 56 metrů dlouhá jachta Bayesian plující pod britskou vlajkou," uvedla podle deníku The Guardian tamější pobřežní stráž. Dodala, že na ní bylo 12 pasažérů a deset členů posádky.

[chooze:article;value:566474]

Patnáct lidí měla zachránit posádka holandského plavidla, která se nacházela poblíž. Byla mezi nimi i roční holčička a její matka.

Po zbylých pasažérech ale pobřežní stráž nadále zoufale pátrá. Jednoho našli mrtvého, šest stále pohřešují. Vrak skončil 50 metrů hluboko pod hladinou.

"Viděli jsme světlici 500 metrů od přístaviště. Vyrazili jsme na moře, abychom pomohli, ale viděli jsme jen plovoucí zbytky lodi,“ vysvětloval rybář, který loď spatřil a zavolal záchranáře podle webu today.it.

[chooze:article;value:567588]

"Šel jsem do zátoky Santa Nicolicchia, abych se lépe podíval, co se děje. Loď stále plula, pak najednou zmizela. Na vlastní oči jsem viděl, jak se potopila," popsal další svědek. Příčina nehody je nyní předmětem vyšetřování.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.