Trump zneužil další celebritu! Zveřejnil upravené snímky se zpěvačkou Taylor Swift

Republikánský prezidentský kandidát chtěl zřejmě naznačit, že má podporu americké megastar Taylor Swift a v příspěvku na své sociální síti Truth Social zveřejnil obrázek zachycující zpěvačku oblečenou v kostýmu strýčka Sama, která nabádá své fanoušky, aby hlasovali pro Trumpa. K tomu bývalý prezident napsal: "Přijímám!" Tento obrázek ve stylu plakátu byl buď "generován umělou inteligencí, nebo jen klasicky upraven", řekl agentuře AFP Hany Farid, odborník na digitální forenzní vědu z Kalifornské univerzity v Berkeley.

Příspěvek pobouřil fanoušky Taylor Swift, označované jako Swifties, kteří Trumpa obvinili z šíření dezinformací. Zpěvačka zatím v nadcházejících volbách veřejně nepodpořila žádného kandidáta, ale v roce 2020 podpořila prezidenta Joea Bidena a k Trumpovi byla během jeho prezidentského mandátu kritická. Zpěvačka se ke zveřejnění upravených snímků zatím oficiálně nevyjádřila.

[chooze:article;value:568908]

Na další ze sdílených fotografií byli její fanoušci zobrazeni v tričkách s nápisem: "Swifties for Trump". U satirického příspěvku se objevil titulek, který zněl: "Swifties se obracejí k Trumpovi poté, co ISIS zmařil koncert Taylor Swift". Zpěvačka musela nedávno zrušit tři koncerty ve Vídni kvůli možné bezpečnostní hrozbě. Rakouská policie následně zatkla dvě osoby podezřelé z plánování útoků inspirovaných skupinou Islámský stát.

Jiná fotografie napodobovala dobový náborový plakát americké armády z první světové války, na němž byl obličej strýčka Sama nahrazen obličejem zpěvačky a stálo na něm: "Swift je naživu: Taylor chce, abyste volili Donalda Trumpa".

Americká stanice CNN v této souvislosti připomíná, že Swifties se letošních prezidentských volbách přece jen do politiky zapojili. Ihned poté, co prezident Joe Biden odstoupil z kandidatury a podpořil viceprezidentku Kamalu Harrisovou, vytvořila velká skupina jejích fanoušků komunitu nazvanou "Swifties for Kamala", která však není se zpěvačkou nijak spojena. Skupina, která zmobilizovala fanoušky popové divy, aby pomohli zvolit Harrisovou a další demokratické kandidáty, má na sociální síti X více než 60 000 příznivců.

Naopak oficiální skupina "Swifties for Trump" v současné době zatím nevznikla, ačkoli superstar má početnou konzervativní základnu protrumpovských fanoušků, kteří vyjádřili svou podporu bývalému prezidentovi napříč svými individuálními účty na sociálních sítích.

Taylor Swift, která se v prvním desetiletí své kariéry politicky neprojevovala, v posledních letech hlasitě podporuje demokratické kandidáty a politiky. Je zastánkyní LGBTQ komunity a často hovoří o právech žen a reprodukčním zdraví.

Prezidentem USA se stane ten, který bude voličům méně vadit, řekl politolog (8/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.