Ve vraku jachty u Sicílie našli pět těl. Zemřel miliardář i jeho 18letá dcera

Ve vraku britské jachty Bayesian se italským záchranářům podařilo najít dvě těla, jak informoval italský portál Il Sole 24 Ore ve středu odpoledne. Jedná se zřejmě o dva muže. Britský portál BBC krátce před čtvrtou hodinou odpoledne uvedl, že potápěči vyzvedli jedno z těl na hladinu.

O pár hodin později britská média přišla s tím, že potápěči objevili ve vraku lodi další dvě těla. Ta podle webu Telegraph patří britskému podnikateli Mikeu Lynchovi a jeho 18leté dceři Hannah. Jejich těla záchranáři objevili v kajutě mezi dvěma matracemi.

[chooze:article;value:570150]

Krátce před 20. hodinou úřady oznámily, že potápěči našli další tělo, píše portál Mirror. Celkem tedy záchranáři objevili pět těl ze šesti pohřešovaných. Čtyři se jim podařilo dostat na břeh. S příchodem noci byla pátrací akce přerušena a bude pokračovat ve čtvrtek ráno. Oběti nebyly zatím oficiálně identifikovány.

Nezvěstní jsou tedy nadále bankéř z Morgan Stanley Bank International Jonathan Bloomer, jeho manželka Judy a také právník Chris Morvillo a jeho žena, návrhářka šperků Neda.

[chooze:article;value:570396]

​Vrak jachty leží v hloubce 50 metrů. Potápěči mají při jednom ponoření asi deset minut čas na pátrání, aby neriskovali kesonovou nemoc.

Neštěstí se stalo v pondělí poblíž hlavního sicilského města Palermo. Luxusní jachtu s 12 cestujícími a 10 členy posádky zasáhlo tornádo. Celkem 15 lidí se podařilo zachránit, jednoho člověka našli záchranáři mrtvého už v pondělí.

Jednalo se o šéfkuchaře Recalda Thomase z Antiguy. Jeho bratranec David Isaac ho popsal jako člověka se svobodným duchem a nádhernou duší. V mysli mu Recaldo zůstane i kvůli svému krásnému úsměvu. "Ten byl pro něj typický. Měl takovou veselou povahu. Dělal to, co miloval," prohlásil Isaac pro agenturu AP.

Palermo na mapě:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.