Mladík (16) sešrotoval auto plné lidí. Zraněné jsou i nezletilé dívky

Hlášku o dopravní nehodě mezi Želivem a Křelovicemi na Pelhřimovsku dostali policisté krátce před šestou hodinou ranní ve středu. Řidič za volantem kombíku od škodovky nedokázal udržet auto na silnici a vjel mezi stromy, kde skončilo obrácené na střechu.

"Dle prvotního šetření z místa dopravní nehody měl osobní automobil řídit šestnáctiletý mladík. Dopravní nehodu šetří policisté z dopravního inspektorátu Pelhřimov, stejně tak i okolnosti, za kterých řidič k vozidlu přišel," uvedla policejní mluvčí Michaela Lébrová.

Vrak auta po vyproštění z příkopu:

​Chlapec po nehodě skončil s těžkými zraněními a do nemocnice v Brně jej musel převézt vrtulník. V autě necestoval sám. "Zbylé dvě osoby měly lehčí zranění a byly transportovány do nemocnice v Pelhřimově," upřesnil mluvčí záchranářů Petr Janáček. Policie doplnila, že se jednalo o dvě dívky ve věku 14 a 15 let. Další dva cestující, u nichž policie věk nezveřejnila, vyvázli bez zranění. Celkem tak jelo v autě pět lidí.

Zda byl mladý řidič pod vlivem alkoholu, zatím není jasné. Kvůli zranění byl možný jen odběr krve. Na výsledky z laboratoře se čeká.

[chooze:article;value:570444]

​Lébrová upozornila, že jízda bez řidičáku u nezletilého není jen porušením zákona, ale hlavně velkým riskem. "Řidičský průkaz není pouhým 'papírem', ale potvrzením o tom, že osoba prošla potřebným výcvikem, má dostatečné znalosti pravidel silničního provozu a je schopna bezpečně ovládat vozidlo. Mladiství nemají potřebné zkušenosti ani dovednosti k tomu, aby bezpečně zvládli řízení vozidla v reálném provozu. Jejich reflexy a úsudky nejsou dostatečně zažité, což zvyšuje riziko nehod, zejména v neočekávaných nebo stresových situacích," vysvětlila.

Silnice mezi Želivem a Křelovicemi na Pelhřimovsku:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.