Oblíbený řetězec otevře prodejny v Česku. Už nabírá zaměstnance

Německá společnost Müller, která nabízí ve svých obchodech drogistické zboží, ale i hračky nebo potřeby pro domácnost, před několika dny oznámila, že expanduje do dalších zemí. Nejdříve otevře provozovny na Slovensku, má se tak stát v roce 2025. Portál Forbes napsal, že firma si začátkem června zaregistrovala obchodní známku Mueller Drogérie Slovensko.

Kdy otevře první prodejnu v Česku, není zatím jasné. Na svých webových stránkách už ale vedení společnosti hledá zaměstnance. "Nabízíme atraktivní nástupní plat, firemní auto pro soukromé použití, stejně jako notebook a smartphone," stojí v inzerátu. Za to požaduje podle inzerátu odpovídající vzdělání, odborné znalosti trhu i ochotu cestovat.  Kolik přesně si mohou zájemci o jednotlivé pozice vydělat, firma ale neuvádí. 

[chooze:article;value:569637]

​Na Slovensku podle portálu Nový čas přitom nabízí Müller lidem na pozici manažera drogerií mzdu, která v přepočtu činí až 150 tisíc korun měsíčně. Pro srovnání, průměrná mzda na Slovensku činí okolo 36 500 korun.

Firma Müller vznikla v roce 1953. Sídlí v německém Ulmu a má přes 900 prodejen například v Chorvatsku, Španělsku, Maďarsku nebo Slovinsku. Kromě sortimentu drogerie nabízí také zboží z oblasti multimédií, mimo jiné rozsáhlý výběr filmů nebo hudebních nosičů.

​Na Slovensko přitom míří i další zahraniční obchodní společnosti. Svůj vstup oznámila další německá společnost Woolworth. V tomto případě jde o diskontního prodejce s oblečením a potřebami pro domácnost, informoval web zoznam.sk. Objevit se u našich východních sousedů už brzy může polský řetězec Ochnik, který nabízí luxusní kožené oblečení, obuv a doplňky.

První pobočku začne na Slovensku provozovat rovněž rakouská ikonická síť kaváren a cukráren Aïda. A polský řetězec Biedronka už dokonce oznámil, ve kterých městech otevře své prodejny. Jedním z nich je Senica, která je od českých hranic vzdálena necelých 40 kilometrů.

Srovnání cen potravin: Nejlevněji je v Polsku. V Německu si připlatíte (11/8/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.