Zemřel herec Karel Heřmánek. Bylo mu 76 let

"Včera v odpoledních hodinách nás tragicky opustil náš milovaný manžel, tatínek a dědeček Karel Heřmánek. Bolest, která nás zasáhla, je nezměrná. Děkujeme za veškeré projevy soustrasti a prosíme o respektování soukromí," uvedlo na facebooku Divadlo Bez zábradlí.

Ačkoliv divadlo bližší informace ohledně Heřmánkova úmrtí neposkytlo, na sociálních sítích se spekuluje o tom, že se měl legendární herec zastřelit. Policie potvrdila, že v sobotu odpoledne vyjížděla na střelnici ve Středočeském kraji, kde měl jeden z návštěvníků narozený v roce 1947 obrátit zbraň proti sobě. 

"Včera v odpoledních hodinách jsme vyjížděli na jednu ze středočeských střelnic, kde jeden z návštěvníků měl náhle obrátit střelnou zbraň proti sobě. I přes veškerou poskytnutou pomoc bohužel zraněním na místě podlehl," řekla TN.cz policejní mluvčí Barbora Schneeweissová. 

[chooze:article;value:570813]

Karel Heřmánek se narodil 17. října 1947 v Praze a vystudoval obor herectví na Janáčkově akademii múzických umění v Brně. Po studiu působil v avantgardním Divadle Na provázku, v Činoherním studiu v Ústí nad Labem a poté v Divadle Na zábradlí. V roce 1990 založil Divadlo Bez zábradlí.

Heřmánek za svůj život natočil desítky filmů. Krakonoš a lyžníci, Fešák Hubert, Smrt krásných srnců, Kolja, Musíme si pomáhat nebo Příběhy obyčejného šílenství – to je jen střípek filmů, ve kterých herec zazářil.

Jeho pravděpodobně nejznámější rolí je pak Lucifer z dnes už kultovní pohádky S čerty nejsou žerty. Tu natočil Heřmánek v roce 1984 pod taktovkou režiséra Hynka Bočana.

[chooze:article;value:570896]

Pravidelně se objevoval také v seriálech. Zahrál si v Dobrodružství kriminalistiky, Zdivočelé zemi nebo v Černých baronech. Diváci TV Nova si ho mohou pamatovat jako ředitele gymnázia ze seriálu Gympl s (r)učením omezeným. Naposledy se objevil v seriálu Mozaika.

V 80. letech se Heřmánek seznámil se svou osudovou ženou Hanou, tehdy Vávrovou. Měli spolu tři syny. Z prvního manželství měl ještě dcery Kristýnu a Karolínu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.