Nova opět pomáhá rodinám malých školáků. Do sbírky se můžete zapojit i vy

Sešity, vodovky anebo pastelky v loňské sbírce Školákům od srdce doputovaly k 13 tisícům školáků. Těm udělaly neuvěřitelnou radost. I letos ale děti potřebují pomoc. "Sbírka Školákům od srdce pomáhá dětem, pro jejichž rodiny jsou tyto výdaje příliš vysoké," uvedla koordinátorka kampaně Kateřina Sibůrková.

"Pro televizi Nova a iniciativu Nova pomáhá je charita velmi důležitá. Každá máma, každý rodič ví, jak ten začátek školního roku je finančně velmi nákladný a velmi složitý a já si myslím, že bychom se měli všichni zapojit," řekla moderátorka TV Nova Kristina Kloubková.

[chooze:article;value:569813]

​Letos potřebuje sbírka vybrat školní pomůcky pro 20 tisíc dětí. Školní pomůcky je možné koupit a rovnou i darovat už tento víkend, tedy v sobotu a v neděli, ve vybraných hypermarketech. "Letošní novinkou je také možnost přispět online, ať už prostřednictvím iTesco, kde budou připraveny balíčky, anebo prostřednictvím QR kódu," řekla mluvčí Tesca Iva Pavlousková.

"Zakoupené školní pomůcky mohou dárci přinést od 31. srpna až do 8. září také do všech T-Mobile prodejen po celé České republice, kde je odevzdají do speciálních boxů," poznamenala Stibůrková.

Seznam konkrétních prodejen, ve kterých sbírka probíhá, najdete na internetových stránkách www.skolakumodsrdce.cz. I drobnost, kterou pořídíte, může někomu změnit život. Třeba díky darovaným teniskám se nějaký školák stane úspěšným sportovcem anebo díky pastelkám objeví lásku k malování.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.