V USA se schyluje k prezidentské debatě. Po rozepřích konečně padla dohoda

Vypnuté mikrofony jako během debaty s Joem Bidenem, aby si účastníci neskákali do řeči. A také jiná hostitelská stanice, než je ABC. To si představoval Donald Trump. "Chci vést férovou debatu. Mohou mi klást těžké otázky. Nevadí mi to. Myslím, že jsem je od vás všechny slyšel. Slyším je každý den. Ale myslím, že je to velmi nespravedlivé," prohlásil Trump.

Trump tvrdí, že podle původní dohody měla být pravidla stejná jako v červnu při duelu s Bidenem. Rozepře prý vyvolala až žádost ze strany týmu Kamaly Harrisové, která preferuje zapnuté mikrofony po celou dobu debaty.

[chooze:article;value:570846]

​"Preferujeme živé mikrofony, aby Američané mohli vidět oba kandidáty, jací jsou, a slyšet vše, co jim vychází z úst," argumentoval šéf komunikace týmu Kamaly Harrisové Michael Tyler.

Trump nakonec v úterý vydal prohlášení, že na debatu kývl. Bude na stanici ABC, kterou označil za "nejvíce nestydatou a neférovou v celém byznysu". Vysílat se bude 10. září z Filadelfie. Pravidla budou stejná jako při poslední debatě na CNN. Harrisová nadále odmítá debatu na Fox News.

Značná část Američanů konání debaty uvítá. "Nemyslím si, že to kandidátům škodí, když se můžou přerušovat. Prvnímu nijak neublíží, že se nechová jako hlupák, když se ten druhý tak chovat bude," myslí si Američan John.

Podle Johna, který pochází z Floridy, tolik nezáleží na tom, jestli se budou politici vzájemně přerušovat, jako na tom, co zazní. "Mě nejvíc zajímá, jestli každý z kandidátů přijme výsledky voleb a jestli umožní americkým voličům, aby byly jejich hlasy férově sečtené," dodal John.

Předvolební debaty tradičně sledují desítky miliónů lidí po celém světě. A vzhledem k letošnímu odstoupení Joea Bidena je jasné, že jde o klíčový moment v kampani.

Kamala Harrisová může být první ženou v čele USA. Podle Trumpa je marxistka (23/8/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.