Malý Šimon bojuje s nemocí ledvin. Má asistentku, rodina na ni ale nemá peníze

Šimon se narodil do milující rodiny a nikdo tehdy netušil, že je něco špatně. Ve čtyřech měsících mu ale byla diagnostikována vzácná nemoc. "Šimonek trpí velmi vzácným neurologickým onemocněním, takzvaným Lesch Nyhanovým syndromem. Je to v podstatě vážné onemocnění ledvin a tyto děti umírají na selhání orgánů," řekla Šimonova maminka Lucie Hanzelková.

Šimon potřebuje péči 24 hodin denně. Sám se nenají, neposadí, nechodí. Aktuálně má asistentku, kterou si velice oblíbil, jenže i přesto, že oba rodiče chodí do práce, kvůli náročné péči už vyčerpali veškeré úspory. "Je to pro nás obrovská pomoc, protože vlastně díky té asistenci, díky skvělé asistentce, co máme, jsme schopni s manželkou fungovat," řekl táta Lukáš Hanzelka.

[chooze:article;value:569849]

​Bez ní to ale nezvládnou. Do pomoci se můžete zapojit i vy. Na internetových stránkách www.patrondeti.cz běží sbírka. V té se vybírá 150 tisíc korun a zajistí oblíbenou osobní asistentku na osm hodin denně po dobu šesti měsíců.

"Bez osobní asistence by život té rodiny byl velmi komplikovaný. Chtěli bychom moc poprosit s rodiči Šimonka a za Šimonka, abyste, pokud to bude trochu možné, pomohli," řekla manažerka projektů Patrona dětí Kateřina Malatincová.

Díky pomoci osobní asistentky jsou rodiče schopni zabezpečit chod domácnosti a obstarat i staršího syna Adámka.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.