Německá policie varuje před nebezpečnými balíčky. Mohou se objevit i v Česku

Varování před nebezpečnými zásilkami vydaly německé úřady. Objevilo se totiž několik balíčků, které jsou posílány poštou nebo soukromými kurýrními službami. Tyto zásilky samy od sebe začínají hořet.

Za vzplanutím zásilek stojí speciální zařízení, které po uplynutí časovače balíček zapálí. Německá kriminální policie (BKA) eviduje několik případů, kdy balíčky začaly hořet při přepravě. Vydala proto varování pro zásilkové společnosti, a to i ty, které při přepravě využívají leteckou dopravu, píše portál DW.

[chooze:article;value:571529]

​Balíčky údajně pocházely z adres několika fyzických osob. "Máme informace o několika zařízeních, které zahořely při rozesílání v několika evropských státech," uvedla podle agentury Reuters BKA.

Většinu hořlavých balíčků už policisté zachytili, nevylučují však, že jich je ještě několik v oběhu. O problému ví BKA už několik týdnů a pracuje na jeho odstranění. Varování se vztahuje i na další evropské státy, kde se balíčky objevily nebo mohou objevit.

Odkud zápalné zásilky pochází zatím není zcela jasné. Policie sice ze série sabotáže neobvinila Rusko, které v posledních měsících provedlo několik žhářských útoků v Evropě, zároveň však ale ani nevyloučila možnost, že by se ruské tajné služby na sabotáži podílely.

Podezřelá zásilka v květnu přišla na základnu BIS. Na místě zasahovali hasiči i záchranáři (5/2024): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.