Změna pravidel na evropských letištích. Omezují se tekutiny v letadlech

Průchod letištní kontrolou může být zdlouhavou součástí procesu cestování letadlem. Některým evropským letištím se jej však podařilo urychlit díky instalaci nejmodernějších skenerů, které cestujícím umožňují mít v zavazadlech elektronická zařízení a kosmetické přípravky v jakémkoli množství, aniž by je museli vyndávat.

Portál Euronews minulý týden informoval, že moderní technologie, kterou tyto skenery používají, zobrazuje trojrozměrně obsah zavazadel s vysokým rozlišením a dokáže snadno odhalit výbušné složky ve všech druzích kosmetiky, tekutin nebo elektronických zařízení.

[chooze:article;value:571264]

​Noviny Sunday Times informovaly, že tyto nové 3D skenery jsou na letištích po celém kontinentu včetně vytížených destinací, jako je Řím, Amsterdam nebo Berlín.

Kvůli obavám o spolehlivost těchto skenerů u nádob s obsahem více než 330 mililitrů Brusel na všech unijních i britských letištích od neděle 1. září znovu zavedl dřívější limit 100 mililitrů. 

Letenky jsou příliš levné, prohlásila minulý týden v pořadu TV Nova Za pět minut dvanáct expertka na cestovní ruch Nora Dolanská:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.