Dívka útočila nožem na spolužáky na základce. Dvě děti jsou zraněné

"V současné chvíli jsou naše síly a prostředky na ZŠ Komenského 17 v Domažlicích, jelikož zde jedna z žákyň dle prvotních informací zaútočila nožem na spolužáky," uvedla policie v úterý ráno na sociální síti X.

Zraněné jsou dvě děti, jejich rodiče už policie informovala. "Podezřelou dívku jsme zadrželi během několika minut," sdělili policisté. V současnosti podle nich nehrozí žádné nebezpečí a na místě pracuje velké množství policistů a kriminalistů.

[chooze:article;value:571992]

"Více informaci sdělíme, jakmile to bude možné," avizovali policisté. "Obě děti jsou mimo ohrožení života. Pachatelka byla zadržena. Prosím všechny, aby zachovali především klid včetně médií. Děkuji pedagogům a všem složkám IZS za rychlý zásah," napsal na X hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták (Piráti). "Místostarosta města Domažlice svolal na 11 hodin krizový štáb města, na který osobně odjíždím. Po jednání bude následovat tiskový brífink," doplnil.

"Obě zraněné děti, které nejsou v ohrožení života, si převzali do své péče zdravotníci. Stejně tak bylo zdravotníkům předáno prozatím jedno z dalších dětí, které bylo v šoku. Na místě jsou naši krizoví interventi, kteří jsou připraveni poskytnout psychologickou pomoc potřebným," upřesnila policie.

[chooze:article;value:571078]

Podle informací na webu školy šlo pravděpodobně o žáky druhého stupně. Na tom v úterý ukončili výuku. "Žáci byli poučeni o bezpečném odchodu ze školy. Všechny děti jsou v pořádku. Výuka na 1. stupni pokračuje dle rozvrhu," uvedlo vedení základky. Zaútočit měla 13letá dívka, která se propadla do sedmé třídy, zjistil web iDNES.cz.

"Velice mě mrzí události, ke kterým došlo na ZŠ v Domažlicích. Násilí ve školním prostředí je zcela nepřijatelné. S domažlickými kolegy jsme ve spojení a jsme připraveni jim poskytnout veškerou podporu," sdělil ministr školství Mikuláš Bek (STAN).

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.