Policisté odhalili v návěsu desítky migrantů. Jeden z nich cestu nepřežil

[chooze:gallery;value:37205]

​V pondělí po 20. hodině zastavili policisté na 18. kilometru dálnice D8 u Veltrus ve směru na Ústí nad Labem nákladní automobil s cizí poznávací značkou. "Dálnici jsme uzavřeli a pomocí vrtulníku pátráme po těch, kteří se pokoušejí o útěk," informovali policisté na síti X před devátou hodinou večerní.

Na místo vyrazila i záchranná služba. "Naše tři posádky ve spolupráci s dalšími složkami zasahují u případu cizinců ukrytých v návěsu. Ti se nacházejí ve špatném zdravotním stavu," uvedli záchranáři.

[chooze:article;value:571785]

​Jeden migrant podle policie cestu nepřežil. "V péči měly naše posádky asi 30letou ženu v bezvědomí. Po desítky minut trvající resuscitaci byla lékařkou konstatována smrt," doplnili záchranáři.

Ostatní uprchlíci byli podle zdravotníků vyšetřeni a bez nutnosti transportu do nemocničního zařízení předáni do speciálního autobusu. Podle policie má jít o takzvané tranzitní migranty, Česká republika tak nebyla jejich cílovou zemí.

Dálnice D8 byla zhruba půl hodiny neprůjezdná, před 22. hodinou byl ale uzavřený už jen sjezd na Novou Ves, na kterém stál odstavený kamion, u nehož pracovali kriminalisté, kteří prováděli dokumentaci místa činu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.